|

‘Ongetrainde’ Syrische rebellen gebruiken Facebook en YouTube als wapentraining

De Syrische opstandelingen die de gewapende strijd aangaan met het regime van president Bashar al-Assad zijn voor een groot deel ongetraind. Althans dat lijkt zo te zijn, gezien het aanbod van YouTube-filmpjes van het kanaal Fsahelp, de hulpgids voor het Vrije Syrische Leger ofwel FSA. Hier wordt bijvoorbeeld getoond hoe men moet schieten vanuit voorovergebogen positie of hoe je een vijand besluipt

Ook de Facebook-pagina FSAHelp moet opstandelingen helpen om wegwijs te worden in de strijd tegen Assad. Hoe bedien je anti-raketgeschut of zet je je ringtone uit van je telefoon. De filmpjes lijken volgens experts van Amerikaanse makelij, schrijft Wired.

The small-arms arsenal on display in the videos impresses some weapons experts. “There are only a few countries in the world where you would expect to see a Kel-Tec pistol, Sig 9mm, Glock Gen4, Workforce wrench and a S&W M&P AR-15 rifle in the same place,” observes The Firearm Blog. “This was almost certainly filmed in the USA or Canada (my money is on the former).”

Vergelijkbare berichten