|

Leestip: ebook Oh Sandy – New York after Hurricane Sandy

‘Het leek niet alsof er iets spectaculairs aan de hand was, het was gewoon veel wind en regen’

De Nederlandse fotograaf René Clement zat met genoeg films en eten Hurricane Sandy uit in zijn huis in New York. Sandy, de storm die eind oktober zeven landen aan de Atlantische Oceaan teisterde en heel New York op zijn kop zette. Een paar dagen na Sandy zat een groot deel van de stad nog steeds zonder stroom en werkte de metro maar voor een klein deel. Clement besloot zijn fiets en camera te pakken en delen van New York op te zoeken die de storm het hardst had getroffen.

In het boek Oh Sandy neemt Clement je mee door een New York waarvan je dacht dat je haar nooit zou zien: gebroken. Wijken als Breezy Point in Queens en Long Beach zijn compleet verwoest. Clement brengt je naar plekken waar huizen en kerken hoorden te staan, langs huizen en straten vol met water en zand. Op een onscherpe foto zie je hoe de skyline van Manhattan twee dagen na Sandy nog steeds niet helemaal is verlicht. Mensen staan in de rij voor eten en benzine, de lokale supermarkten delen eten uit dat niet lang houdbaar is. Je ziet hoe mensen tussen de resten van hun huizen op zoek zijn naar spullen, naar herinneringen, en vlaggen hijsen om te laten zien dat ze het overleefd hebben. De foto’s zijn eerlijk, ze laten zien wat de natuur met een stad als New York kan doen. Een stad die eigenlijk onverwoestbaar hoort te zijn.

De fotoserie over orkaan Sandy van René Clement werd genomineerd in de categorie ‘Buitenlands Nieuws’ in de Zilveren Camera. Het digitale boek, in samenwerking met uitgeverij Fosfor, bevat veertig foto’s en is te koop via iTunes voor de iPad voor €2,99.

Volg DBR ook op Twitter en Facebook.

Vergelijkbare berichten