Nomineer nu je favoriete correspondent voor de Dick Scherpenzeel Prijs 2012!

Helemaal fan van Harald Doornbos en zijn onthullende productie over de Benghazi-papers? Kan je geen genoeg krijgen van de avonturen van Olaf Koens in Rusland? Of is Jan-Albert Hootsen jouw grote journalistieke held?

Laat je dan horen. Je kunt jouw favoriete correspondent nomineren voor de Dick Scherpenzeel Prijs met hun beste, meest onthullende verhaal van het afgelopen jaar. Je moet wel snel zijn: 1 maart sluit de inzendtermijn.

Hier vind je het inschrijfformulier. Lees hieronder meer over de doelstellingen van de prijs:

De Dick Scherpenzeel Prijs beloont journalistieke producties die ontwikkelingsvraagstukken in niet-westerse landen inzichtelijk maken. Het gaat om geschreven werk, fotografie, digitale producties, radio- en/of televisieproducties, gepubliceerd of uitgezonden in 2012.

Daarbij wordt beoogd om netcoördinatoren, hoofd- en eindredacteuren, en natuurlijk journalisten en buitenlandcorrespondenten te inspireren om te blijven berichten over niet-westerse landen en zo de onafhankelijke journalistieke aandacht voor niet-westerse landen te behouden.

Inzenders tot en met 25 jaar kunnen meedingen naar de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs. De persprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van €7.500 euro, de aanmoedigingsprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van €1.000.

Belangstellenden die één of meer van hun producties willen laten meedingen, kunnen hun werk opsturen naar lokaalmondiaal. Ook vrienden, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen, mits zij toestemming hebben van deze deelnemer. Een onafhankelijke vakjury onder leiding van Hans Laroes kiest de winnaar uit drie nominaties die enkele weken voorafgaand aan de prijsuitreiking bekend worden gemaakt.

Inzendingen dienen uiterlijk 1 maart 2013 in het bezit te zijn van lokaalmondiaal. Originele producties of kopieën daarvan moeten in achtvoud worden ingezonden. Fotowerk dient eveneens acht keer op cd-rom en als print op A4 te worden ingestuurd.

De prijzen worden uitgereikt in juni 2013 tijdens een door lokaalmondiaal georganiseerde bijeenkomst.

Vergelijkbare berichten