|

De beste berichten van onze correspondenten in 2013

De Buitenlandredactie groeide de afgelopen twee jaar uit tot een gezaghebbend medium over buitenlandjournalistiek. Dat hebben we te danken aan onze bevlogen redacteuren, maar ook de vele correspondenten die voor ons een inkijkje geven in hun bestaan. Dit zijn hun vijf best gelezen ‘Bericht uit‘-bijdragen.

    1. Zwarte Piet in Zuid-Afrika

Niels Posthumus zat bovenop de Zwarte Piet-discussie in Nederland. Hij beschreef zijn eigen discussies met Zuid-Afrikaanse vrienden en hoe de apartheid-geschiedenis van het land daar in terugkwam.

    1. Zo beleefde RTL New York de aanslagen in Boston

Elze van Driel liep afgelopen zomer stage bij RTL New York. Zij beschreef voor DBR de manier waarop zij en de rest van de redactie de eerste uren de de Boston-marathon aanslag versloegen. Een interessant kijkje in de keuken van RTL Nieuws en breaking news-verslaggeving in het buitenland.

    1. Het wordt een lange zomer voor Erdogan en Turkije

Correspondent Tan Tunali versloeg voor DBR vanaf de frontlinies de demonstraties tegen premier Erdogan in Istanbul. Hij voorspelde een lange onrustige zomer voor Turkije en kreeg daar gelijk in.

    1. Spion of prinses? Inwonen bij Syrische rebellen

Annabell van den Berghe en Jeffry Ruigendijk reisden als duo door het noorden van Syrië. Zij beschreven voor DBR hoe ze moesten werken in een van de gevaarlijkste conflictgebieden ter wereld. In ‘Spion of prinses? Inwonen bij Syrische rebellen’ beschrijft Van den Berghe over het vertrouwen van gewapende rebellen.

    1. Vechten voor je Tsjechische vent

Correspondent Laura Postma kwam er achter dat Tsjechische vrouwen iets jaloerser zijn dan zij dacht. Het maakt het netwerken en socializen met mannen een tikje moeilijker als vrouw, maar uiteraard niet minder leuk. Een beschouwing van de relaties tussen mannen en vrouwen in Tsjechië.

Vergelijkbare berichten