|

De goede voornemens van DBR in 2014

Meer correspondenten op de site, meer onderzoek en een nieuwe vormgeving. In het kort de goede voornemens van De Buitenlandredactie voor afgelopen jaar.

Doelen die we dankzij onze enthousiaste redacteuren, vormgever en correspondenten ook allemaal gehaald hebben. Ik zet ze even op een rijtje; we kunnen niet naar 2014 kijken zonder eerst het jaar ervoor te beschouwen.

Meer correspondenten
In de rubriek Standplaats Nederland gaven correspondenten het afgelopen jaar een beeld van het werk in Nederland; kwamen iconen van de Nederlandse buitenlandjournalistiek aan het woord en vertelden anderen hoe het is om te werken in gebieden als Syrië, Ecuador, Kazachstan of Tsjechië.

Ook leidde DBR in september een workshop op de Nacht van de Journalistiek over het freelance correspondentschap. Daar onthulden Fernande van Tets, Peter Teffer en Suzanna Koster hoe je dat als starter moet aanpakken.

Meer onderzoek
Op dit moment legt DBR in opdracht van Lokaalmondiaal de laatste hand aan een onderzoek naar buitenlandjournalistiek met zo’n zeventig(!) correspondenten. De resultaten worden in het voorjaar bekend gemaakt.

Nieuwe vormgeving
De strakke vormgeving is het werk van Geert Piek, die we heel erg dankbaar zijn voor zijn tomeloze inzet en creatieve geestdrift.

Wat kunnen jullie van DBR verwachten in 2014?

Zoals hierboven gezegd, onze bijdrage aan het buitenlandonderzoek van Lokaalmondiaal. Uiteraard komen ook dit jaar weer veel correspondenten aan het woord over hun werk in het buitenland, zullen onze vaste mannen en vrouwen in het buitenland berichten over hun bestaan en schrijven onze redacteuren weer scherpe analyses over buitenlandjournalistiek.

Daarnaast gaat DBR zich richten op de praktische kant van het correspondentschap zowel online als offline: op dit moment werken we aan een cursuspakket voor starters, debatten en lezingen. Maar hopelijk zien jullie dat snel genoeg langskomen bij ons op de site.

Daarnaast wordt veiligheid in 2014 een speerpunt van DBR, dus verwacht veel berichten over het beschermen van jezelf, je bronnen en je digitale eigendommen.

Ik wil graag al onze lezers, DBR-auteurs en correspondenten bedanken voor hun steun van dit initiatief. En ik hoop dat volgend jaar weer te doen na een derde succesvol jaar voor DBR.

Al het beste vin 2014,

Hans Klis
Oprichter en hoofdredacteur DeBuitenlandredactie.nl

Vergelijkbare berichten