DBR zoekt schrijvers

Sla je elke ochtend de krant open bij de buitenlandpagina? Is het je droom om correspondent te worden, of ben je al concreet bezig met de grote stap richting het buitenland? Kun je een kwalitatief stuk schrijven en daarbij internationale nieuwsbronnen gebruiken? Dan ben jij wie we zoeken. De Buitenlandredactie (DBR) is op zoek naar enthousiaste redacteuren die willen bijdragen aan de dagelijkse berichtgeving op de site.

Over DBR
De Buitenlandredactie is een platform voor en door geïnteresseerden in buitenlandjournalistiek. We publiceren vooral over ontwikkelingen in de buitenlandverslaggeving, interviewen correspondenten over hun werk en berichten over bredere trends in de journalistiek. Onze schrijvers zijn jong, enthousiast en gretig om te publiceren. Daarnaast fungeren we als podium voor correspondenten om te schrijven over hun werk. Het is tevens onze ambitie om in de toekomst meer ‘offline’ evenementen te gaan organiseren.

Goed om te weten: werken voor de Buitenlandredactie is geen baan. Er wordt geen geld verdiend en niemand in onze organisatie krijgt betaald. Wat je er wel voor terugkrijgt is een serieus platform waarop je je kunt ontwikkelen en profileren als buitenlandredacteur. Je doet ervaring op met redactiewerk en wordt onderdeel van een netwerk van mensen met dezelfde passie: buitenlandverslaggeving. Dat dit perspectief biedt voor in je latere journalistieke carrière blijkt: er zijn diverse voorbeelden van redacteuren die via DBR de stap maakten naar het correspondentschap, of doorstroomden naar de buitenlandredacties van kranten, radiostations en omroepen.

Interesse?

Stuur voor vrijdag 20 juni een mail aan hoofdredacteur Sjoerd Klumpenaar met korte motivatie, je CV en je twee beste verhalen naar redactie@debuitenlandredactie.nl Een (afgeronde) journalistiekopleiding is niet vereist, schrijfervaring is een pre.

Vergelijkbare berichten