Roel Geeraedts: “Ik trok het even niet meer”

Het correspondentschap is prachtig, maar niet voor iedereen weggelegd. Naast het maken van prachtige verhalen, wacht je een soms een zwaar bestaan. Voor RTL-correspondent Roel Geeraedts, die verslag doet vanuit het Midden-Oosten, liep de emmer even over. “Afgelopen zomer trok ik het allemaal even niet meer. Na een behoorlijk deprimerende reis naar Noord-Irak waar IS net de stad Mosoel had ingenomen, laaide Het Conflict weer op. Na een aantal ontvoeringen en moorden woonde ik plotseling in een oorlogsgebied.” In zijn blog op de site van RTL beschrijft Geeraedts hoe na vier jaar het correspondentschap hem even te veel werd, voornamelijk dankzij de heftige conflicten die plaatsvinden in ‘zijn gebied’. Maar, zo vertelt hij ook: “Het is verschrikkelijk om te zeggen: het hoort er allemaal bij. En het is het nog waard ook.”

Vergelijkbare berichten