Remco Andersen wint Lira Correspondentenprijs

Remco Andersen mag zich de beste freelance correspondent van 2014 noemen. Juryvoorzitter van de Lira Correspondentenprijs Margriet Brandsma maakte zojuist in de uitzending van VPRO Bureau Buitenland bekend dat Andersen de winnaar is.

Als correspondent voor De Volkskrant, Elsevier en De Morgen doet Andersen verslag van gebeurtenissen in de Arabische wereld en Iran. Hij werkt vanuit de Libanese hoofdstad Beiroet.

De andere genomineerde correspondenten waren Caroline de Gruyter (Wenen: NRC Handelsblad), Marijn Kruk (Reizend journalist: Trouw, de Groene Amsterdammer), Guus Valk (Washington DC: NRC Handelsblad) en Fred de Vries (Kaapstad: De Groene Amsterdammer, Knack)

Aanmoedigingsprijs
De aanmoedigingsprijs voor correspondenten tot 30 jaar gaat naar Monique Samuel (1989). Zij schreef reportages over Noord-Afrika en het Midden-Oostenvoor De Correspondent en De Groene Amsterdammer.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 4 juni tijdens de Avond van de Bijzondere Journalistiek in de Tolhuistuin in Amsterdam.

De uitreiking van de Lira Correspondentenprijs valt samen met de uitreiking van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek van 2014 en met de viering van het 25-jarig jubileum van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

De Lira Correspondentenprijs wordt voor de derde keer uitgereikt. De prijs werd in 2013 gewonnen door Bram Vermeulen, voor zijn reportages over Turkije voor NRC Handelsblad, het NOS-journaal en de VPRO. Vorig jaar ging de prijs naar Koert Lindijer, correspondent in Oost-Afrika voor NRC Handelsblad en het NOS-journaal.

Vergelijkbare berichten