|

Clarissa Ward (CNN) openhartig over het correspondentschap

CNN correspondent Clarissa Ward schrijft in haar recent verschenen boek ‘On All Fronts: An Education of A Journalist’ over de spanning van het werken in landen als Afghanistan, Syrië en Rusland. Over de opwinding van het altijd onderweg zijn en de wereld zien.

Maar in haar boek is Ward ook openhartig over de impact die de almaar groeiende lijst aan dode collega’s, vrienden, fixers en burgers heeft op haar geweten. Over de seksuele intimidatie en discriminatie die ze op de werkvloer en in het veld meemaakt. Ze beschrijft hoe hopeloos ze zich soms voelt, omdat ze slachtoffers van oorlog, hongersnood of corruptie niet direct kan helpen.

“The reality is we are not there to solve the problem, we are there to illuminate it.”

Ward beschrijft ook hoe ze na bijna twintig jaar in het vak, “zenuwslopende reis na zenuwslopende reis”, steeds vaker worstelt met de angst op een “burn-out”.

Eind oktober sprak The Frontline Club met Ward over haar boek en haar ervaringen in het vak. Zeer de moeite waard voor wie een uurtje over heeft:

Vergelijkbare berichten