sport-correspondent
|

“Ik schrijf geen verslag over een willekeurige wedstrijd van de NY Knicks”

Door de coronapandemie zit sportcorrespondent Koen van der Velden al een tijdje niet meer op de tribune bij Amerikaanse sportwedstrijden. Maar de Nederlander – die vanuit standplaats New York onder andere schrijft voor de Volkskrant, de VaraGids en Runner’s World – zit ook weer niet op zijn handen. “Er vallen nu as we speak drieduizend doden per dag. Maar de sport moet gewoon door. Mijn werk lijdt er niet onder”.

Jij bent sportcorrespondent. Waarom is het belangrijk dat iemand als jij in Amerika zit?

De Amerikaanse sportwereld is er een van sterren. Veel meer dan in Europa. Extravagante sterren die zich veel meer uitspreken dan Nederlandse sporters. Interessante figuren als LeBron James, Tiger Woods of Michael Jordan. In Amerika mag je als sporter zeggen dat je de beste bent of aparte kleding aantrekken. Het zijn net Hollywood sterren.

Dat is interessant voor kranten en tijdschriften. Ik kan dat uitleggen aan de Nederlander. Bovendien gaat hier veel meer geld om in de sportwereld dan in Nederland. Een scheidslijn tussen de sport- en entertainmentindustrie bestaat niet.

Wil je meer lezen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief: Standplaats Verweggistan.

Vergelijkbare berichten