Plannen van De Buitenlandredactie voor 2021: podcasts, publicaties en trainingen

In onze nieuwsbrief Standplaats Verweggistan blikken we terug op een vreemd jaar. Een jaar vol oorlog, moordaanslagen, massademonstraties tegen politiegeweld, verkiezingen, complottheorieën en natuurlijk COVID.

2020 was volgens het CPJ, met 31 vermoorde journalisten, een van de minst bloedige sinds 2001. Toch bezweken zeker 500 collega’s aan het coronavirus. De persvrijheid leek afgelopen jaar meer dan ooit in gevaar te zijn, in Amerika, Europa, de Filipijnen, China, Ethiopië en zelfs in Nederland. Zeker 274 journalisten werden wereldwijd in het gevang gezet vanwege hun werk.

Hopelijk hebben wij als DBR een beetje kunnen bijdragen aan het besef dat buitenlandjournalistiek, persvrijheid en getuigenis afleggen als correspondent in deze uitdagende tijden broodnodig is.

Onze missie is en blijft om de buitenlandjournalistiek en de positie van de freelancer in het buitenland te verbeteren. En met de hulp van jullie, de lezer en abonnee, gaan we dat de komende twaalf maanden nog beter doen.

Wat gaan we doen?

  • onze site De Buitenlandredactie vernieuwen;
  • samenwerken met correspondenten voor bijdrages aan onze producties;
  • online cursussen voor (aanstaande) correspondenten aanbieden;
  • onze eerste podcast in het najaar van 2021 lanceren;
  • eigen e-books en andere publicaties uitbrengen;
  • onderzoek doen naar het correspondentschap;
  • samenwerken met organisaties die onze missie en visie delen.

Vergelijkbare berichten