Schrijf je nu in voor de Masterclass ‘Gewoon gaan? De weg naar het correspondentschap’

Samen met de NVJ en Vers in de Pers organiseert De Buitenlandredactie een Masterclass voor startende journalisten en studenten journalistiek die denken aan een correspondentschap.

De deelname is gratis en via Zoom:

Het is een droom van vele journalisten (in spé): buitenlandcorrespondent worden. Maar hoe doe je dat? Stap je gewoon op het vliegtuig en ga je verhalen maken of moet je jezelf eerst bewijzen op een redactie hier in Nederland? En als je er dan eenmaal zit, hoe verdien je dan je geld?

In deze online masterclass, georganiseerd door Vers in de Pers en de Buitenlandredactie, leggen we je alles uit. Te gast zijn drie jonge correspondenten: Cindy Huijgen (China), Joost Scheffers (Egypte) en Rosa van Gool (Italië, Griekenland en de Balkan). Zij vertellen je hoe ze zijn begonnen, welke voorbereidingen ze hebben getroffen, hoe ze aan opdrachtgevers zijn gekomen en wat de uitdagingen van het vak zijn. Natuurlijk is er ook tijd voor vragen, want we willen vooral dat toekomstige correspondenten aan het einde van deze masterclass volledig voorbereid zijn op een eventuele carrière in het buitenland.

Geinteresseerd? Schrijf je in op de website van de NVJ:

Vergelijkbare berichten