|

Film ‘KONY 2012’ moet oprichter van het Verzetsleger van de Heer beroemd maken

Hoe vang je een man die gezocht wordt voor het op grote schaal aanzetten tot moord, plunderingen, verkrachtingen en ontvoeringen? Juist, je maakt een film om hem beroemd te maken.

Dat doet Invisible Children. Die organisatie wil de Oegandese verzetsleider Joseph Kony, en oprichter van het Verzetsleger van de Heer (wiki), de beroemdste man ter wereld maken zodat er eindelijk een eind gemaakt kan worden aan het langslepende conflict in Oeganda. De beweging hoopt daarmee ook ontvoeringen te stoppen van kinderen en hun inzet als kindsoldaten.

KONY 2012:


Door Kony zo prominent te laten schitteren in zijn eigen film, moet zijn berechting door het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) bespoedigen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de ontvoering van tienduizenden kinderen die als kindsoldaat en seksslaven werden ingezet in het LRA. Kony weigert zichzelf echter aan te geven.

In 2007 had de Nederlandse journalist Ruud Elmendorp een interview met Kony

Volg de bewegingen en misdaden van Het Verzetsleger van de Heer hier.

Vergelijkbare berichten