Links 23-25 maart

Lees dit weekend vooral ook deze verhalen:

France 24: FC Barcelona, an anti-Assad agent?
Volgens het Syrische staatskanaal Al Dunya gebruikt Qatar, de grootste sponsor van FC Barcelona, de wedstrijden van de Spaanse club om gecodeerde boodschappen te sturen naar het verzet in Syrië.

Christian Science Monitor: Traditional Tanzanian music falls in popularity, but demands preservation 
De populariteit van Muziki wa dansi in Tanzania is tanende. Daarom wil de Tanzania Heritage Project de meer dan 250.000 uur aan opnames van deze unieke mix van Swahilische jazz, rumba en traditionele muziek behouden voor het nageslacht.

The Huffington Post: Don’t Return to Business as Usual in Egypt: Link Foreign Aid to Democratic Progress in Egypt
Willen de VS echte democratische veranderingen doorvoeren in Egypte, dan moeten zij de financiële hulp aan het land koppelen aan resultaten in het democratiseringsproces, adviseert analist Neil Hicks.

The Wall Street Journal: Escape From a North Korean Prison
Op 2 januari 2005 ontsnapte de 23-jarige Shin Dong-hyuk uit een kamp voor politieke gevangenen in Noord-Korea. In Wall Street Journal vertelt hij zijn verhaal.

Salon: Lessons from Israel’s Occupy
Ook de middenklasse identificeert zich in de ‘99%’ van de Occupy-beweging, maar is er dan nog sprake van een klassestrijd? Een beschouwing van OWS en de Israëlische protestbeweging #J14

The New York Times: The False Debate About Attacking Iran
Omdat een kleine groep hardop praat over een Israëlische aanval op Iran, betekent volgens columnist Nick Kristof nog niet dat de kansen 50/50 liggen of het wel of niet gebeurt.

Vergelijkbare berichten