|

Help Ester aan kogelwerende kleding!

Ester Meerman blogt sinds het prille begin van De Buitenlandredactie over haar ervaringen als freelance journalist en fotografe in Egypte. Gezien de recente toename van geweld in het land wordt het steeds gevaarlijker voor Ester om haar werk te doen zonder fatsoenlijk gasmasker en kogelwerende kleding. Daarom is zij een crowdfund-actie gestart:

Ik werk als freelance fotograaf en journalist in Caïro, Egypte. Door de recente toename van geweld op straat wordt het voor mij steeds gevaarlijker om mijn werk goed te doen. Ik word bijna dagelijks beschoten, en realistisch gezien is het slechts een kwestie van tijd voordat ik op een of andere manier gewond raak.

In het filmpje hieronder is goed te zien hoe ik beschoten word met hagel terwijl ik verslag doe van gevechten in het centrum van Caïro.

Tot nu toe droeg ik tijdens mijn werk een goedkoop gasmasker en een veiligheidsbril, maar het is duidelijk dat deze middelen mij nu niet meer genoeg bescherming bieden. Ik heb een fatsoenlijk gasmasker en kogelwerende kleding (kogelwerend vest + helm) nodig om mijzelf te beschermen tegen traangas en kogels.

Professionele kogelwerende kleding is echter ontzettend duur, en ruimschoots buiten mijn budget als freelancer. Klik op deze link om een indruk te krijgen van de prijzen voor fatsoenlijk materiaal.

Ik wil je daarom vriendelijk verzoeken om mijn campagne te steunen, ook al is het met een euro, zodat ik met jouw steun professioneel materiaal kan aanschaffen, en mijn werk kan blijven doen. Het is erg belangrijk dat buitenlandse journalisten in Egypte blijven om verslag te doen van de gebeurtenissen, ongeacht hoe gevaarlijk het soms is.

Recentelijk is mijn werk gepubliceerd door Yahoo! News, CTV Canada, de Nederlandse publieke omroep NOS, de Nederlandse krant NRC Handelsblad, de Belgische krant De Standaard en veel andere media. Bezoek mijn blog als je meer informatie wilt over mijn werk.

Heel erg bedankt voor je tijd. Elke donatie, groot of klein, wordt erg op prijs gesteld.

Wil je Ester helpen? Doneren kan hier.

Vergelijkbare berichten