|

Doelwit Iran: wat is waar, wat is propaganda?

http://youtu.be/_wC8kcdqibQ

Wat is waar, wat is propaganda en wordt het weer oorlog? Die vragen stelde Tegenlicht aan Thomas Erdbrink in de aflevering ‘Doelwit Iran’. De correspondent voor onder andere The Washington Post en NRC Handelsblad begint voor de duidelijkheid meteen op bijna Luyendijkiaanse voet, die ‘gekke enge Iraniërs’ die een kernbom zouden willen, zijn net mensen. Erdbrink:

“Wat mensen in Nederland niet begrijpen is dat je tegenwoordig in alle opkomende landen, rising powers dat daar heel veel mensen wonen die er heel erg dezelfde waarden en normen hebben als mensen in Nederland in brede lijnen. Ze willen een ijskast, een verzekering, goede opleiding voor hun kinderen. En wij zien die landen vaak als zielige landen of ‘apenlanden’ die of hulp nodig hebben of gebombardeerd moeten worden.”

Laten we ons dus niet meteen opjutten door de oorlogstaal vanuit Teheran en Jeruzalem, lijkt Erdbrink hiermee te zeggen.

In Tegenlicht wordt een interessante analyse gegeven van die dagelijkse stroom nieuws over Iran. Die beschouwing poogt de belangen van Israël, Teheran en het Westen bloot te leggen in het huidige conflict. Bekijk hier de hele aflevering terug.

Meer interessante artikelen over Iran en hun kernprogramma:
Iran voor gevorderden
U.S. Agencies See No Move by Iran to Build a Bomb
U.S. Faces a Tricky Task in Assessment of Data on Iran
Why Israel Should Learn to Stop Worrying and Love the Bomb
Don’t Fear a Nuclear Arms Race in the Middle East
Mysterious explosions pose dilemma for Iranian leaders

Vergelijkbare berichten