|

Roerige tijden voor de journalistiek in Zuid-Amerika

2012 was een roerig jaar voor de journalistiek in Zuid-Amerika, laat Al Jazeera’s Listening Post zien.

In Mexico zijn journalisten niet veilig, zelfs bloggers moeten het ontgelden. In Argentinië is het mediaconglomeraat Clarin in een gerechtelijke strijd verwikkeld met de regering van president Cristina Fernández de Kirchner over de hervorming van de perswet. Hervormingen die volgens critici enkel en alleen gericht zijn om Clarin de mond te snoeren. En in Venezuela worstelt het ‘partijdige’ Telesur met een mogelijk aftreden (of erger) van president Chavez.

Bekijk hieronder de uitgebreide docu van Al Jazeera en leer wat er ook dit jaar zal blijven spelen op het continent:

Volg DBR ook op Twitter en Facebook.

Vergelijkbare berichten