Nelson Mandela op de voorkant van The Times. Foto: @suttonnick
|

Goodbye Tata

De wereld kan maar over één ding praten: de man die bekendstaat als een van ’s werelds grootste vrijheidsstrijders, de verzoener tussen blank en donker, de vader van Zuid-Afrika is overleden. Al Jazeera noemt het ’the passing of a global icon’ en The Telegraph noemt Nelson Mandela ’the man who united South Africa’. De Buitenlandredactie heeft de belangrijkste berichten uit de buitenlandse media op een rijtje gezet.

The Washington Post laat zien hoe Nelson Mandela de voorpagina’s uit alle hoeken van de wereld siert en hoe men rouwt in Johannesburg. CNN heeft een duidelijk dag-tot-dag-overzicht over wat er nu met Mandela gaat gebeuren.

Wall Street Journal beschrijft hoe de voormalige Zuid-Afrikaanse president een verdeelde erfenis in Afrika achterlaat en The Huffington Post vraagt zich af of Afrika een nieuwe Mandela nodig heeft.

Het leven van Nelson Mandela
We kennen allemaal zijn verhaal: de 27 jaar gevangenisstraf, de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. The Daily Telegraph heeft een interactieve tijdlijn over zijn leven gemaakt. Ook kun je zijn Walk to Freedom op de website bekijken. The New Yorker en Al Jazeera hebben een collectie van Mandela’s leven in foto’s. Op de website van The Washington Post kun je dé speech van Mandela terugluisteren.

Reacties

He no longer belongs to us, he belongs to the ages.

Amerikaanse President Obama en een heleboel andere wereldleiders reageerden op de dood van Mandela. Een overzicht vind je op Al Jazeera, samen met de special ‘I knew Mandela’. Ook de BBC heeft de ’tributes from around the world’ op een rijtje gezet.

Lees hier de herinneringen aan Mandela van De Buitenlandredactie: een overzicht van interessante documentaires, oude Journaal-beelden en artikelen over Nelson Mandela.

Nederlandse Specials over Mandela:

Vergelijkbare berichten