Demonstration. Foto IDFA
|

Beeldballet van demonstraties

De Buitenlandredactie is aanwezig op IDFA 2013. Dit is de recensie van Demonstration een beeldballet van de Spaanse demonstraties tegen bezuinigingen.

Documentaire: Demonstration, beelden van 32 studenten onder regie van regisseur Victor Kossakovsky; 70 minuten.

Waar gaat de film over?
32 studenten brachten op 29 maart 2012 de massale protesten in Barcelona in beeld tegen de verregaande bezuinigingsplannen van de Spaanse regering. Als enige soundtrack Léon Minkus’s opera: Don Quixote.

Kijken of niet?
Alleen als je niet al te kritisch bent en van operamuziek houdt. Het resulterende ballet die de demonstranten, veiligheidsdiensten en media op Don Quixote uitvoeren, is onwerkelijk en absurd. De keuze om de film te onderbreken en bespreken door twee spelers in deze grootse dans is daarentegen raar en haalt de vaart uit de film. Wel een fijne muzikale onderbreking van het documentaire geweld op IDFA.

Waardering: Drie uit vijf sterren.

Trailer:
Geen.

Bekijk onze selectie voor IDFA 2013: deel 1 en deel 2

Vergelijkbare berichten