Ook oorlogsverslaggevers kunnen TikToks maken

In deze editie van Standplaats Verweggistan richten we ons op social media gebruik van correspondenten.

  • Als eerste vertelt CNN presentator en correspondent Max Foster over TikTok. Waar Nederlandse redacties en journalisten nog worstelen met hoe ze deze app kunnen gebruiken, heeft deze Britse journalist de code al gekraakt. Foster vertelt ons waarom hij dit muzikale medium omarmt en wat de meerwaarde ervan is voor correspondenten.‘Ik bereik nu een groep mensen die bij brekend nieuws niet vanzelfsprekend CNN aanzetten’.
  • Ook interviewen we NOS-correspondent Wouter Zwart over zijn gebruik van Twitter en waarom hij Instagram links laat liggen. ‘Wij moeten als correspondenten de tweede, derde en vierde laag brengen’.
  • In de rubriek ‘ABC van de Buitenlandjournalistiek’ behandelen we vandaag de ‘J van Jubileum’.

Vergelijkbare berichten