|

Wereldmachten duikt in het nieuws achter de krantenkoppen

Wereldmachten is een nieuwe buitenlandjournalistieke podcast. Elke week duikt het in het geopolitieke spel achter de krantenkoppen. Wereldmachten wil de soms grote en abstracte nieuwsgebeurteniss in het buitenland dichterbij brengen en de impact op mensen zichtbaarder maken.

De podcast komt uit de koker van het Nederlandse podcastnetwerk Dag en Nacht Media, bekend van onder andere POM en Dipsaus. De Buitenlandredactie werkt mee aan de tot standkoming van Wereldmachten. DBR-oprichter Hans Klis is co-host naast host Tim Wagemakers.

In de eerste aflevering gaat het over vaccindiplomatie. Wat landen als de VS, China en Rusland hopen voor elkaar te krijgen met het doneren van coronavaccins, en wat dat betekent voor een inwoner van Singapore, Angola of Bolivia. Luister hieronder de eerste aflevering van Wereldmachten.

Vergelijkbare berichten