|

The Brotherhood and Mubarak: De geschiedenis en opkomst van een politieke macht in Egypte

De Moslimbroederschap claimt nu al een overwinning in de eerste stemronde van de Egyptische presidentsverkiezingen. Volgens de organisatie is hun kandidaat Mohamed Morsi zeker van deelname aan de tweede stemronde op 16 en 17 juni.

De winst van Morsi zou niet heel verrassend zijn, de voorheen verboden Broederschap geniet onder de Egyptische bevolking veel steun. Al Jazeera zette speciaal voor de presidentsverkiezingen de politieke geschiedenis uiteen van de Moslimbroederschap onder Sadat en zijn opvolger Mubarak, en laat zien hoe de organisatie de afgelopen jaren heeft kunnen uitgroeien tot een (nieuwe) machtige politieke kracht in Egypte.

De vier kanshebbers in de Egyptische presidentsverkiezingen.

Vergelijkbare berichten