|

Een ander soort maatstaf voor succes

Het 112e Congres van de Verenigde Staten, dat in zitting was van januari 2011 tot januari 2013, was het minst productieve Congres sinds 1948, het jaar dat men begon bij te houden hoeveel wetten er worden aangenomen in elke termijn. Daarnaast werd de overheid bijna op slot gegooid en was er het debacle met het schuldenplafond (dat tot de eerste ‘credit downgrade‘ van de VS ooit leidde). De Washington post vatte het begin dit jaar in beeld samen.

Maar niet iedereen is het eens met die conclusie. John Boehner, de leider (in naam) van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, legde deze week uit waarom deze conclusie over het 112e Congres niet klopt. Het waren alleen twee zeer onproductieve jaren als je het aantal aangenomen wetten als maatstaf neemt. En dat is volgens Boehner het verkeerde uitgangspunt.

“That’s just total nonsense,” he told reporters at a press conference on Capitol Hill. “Now listen, we made clear when we took over, that we weren’t going to be doing commemorative legislation on the floor. A lot of changes. In addition to that, most Americans think we have too many laws. And what they want us to do is repeal more of those. So I reject the premise to the question.”

Bij het nieuwsprogramma Face the Nation legde Boehner zondag uit dat er niet moet worden gekeken naar hoeveel nieuwe wetten werden aangenomen van 2011 tot 2013, maar hoeveel wetten er werden teruggedraaid.

Well, Bob, we should not be judged on how many new laws we create. We ought to be judged on how many laws we repeal. We’ve got more laws than the administration could ever enforce. And so we don’t do commemorative bills on the floor. We don’t do all that nonsense. We deal with what the American people want us to deal with. Unpopular? Yes. Why? We’re in a divided government. We’re fighting for what we believe in. Sometimes, you know, the American people don’t like this mess.

http://youtu.be/vnTS5P0pvD0

Er is alleen één probleem met deze redenering: om wetten terug te draaien moet je een wet doorvoeren die de vorige wet terugdraait. Dus zelfs volgens Boehners eigen redenering is er niet al te veel gebeurd..

Vergelijkbare berichten