Journalist Janine di Giovanni. Foto YouTube
|

Over geweld en zwanger worden als oorlogscorrespondent

Toen Janine di Giovanni (Newsweek, The New York Times en Vanity Fair) zwanger werd, was haar redacteur laaiend. ‘Wat heb ik aan een oorlogsjournalist die niet meer naar oorlogsgebieden kan!’ Toen haar kind twee maanden was, belde de redacteur weer op: ‘party’s over. Back to Baghdad’.

In deze uitgebreide Q&A vertelt Di Giovanni over haar werk als correspondent in TsjetsjeniĆ«, het Midden-Oosten, de Balkanlanden en Afrika. Over nep-executies, het gezond blijven – zowel fysiek als psychologisch – maar ook de rol van het krijgen van kinderen en de rol van familie bij het maken van keuzes in conflictgebieden.

Een must-see.

War Correspondents is een samenwerking tussen Reporters Instructed in Saving Colleagues (RISC), de New Yorkse brouwerij Brooklyn Brewery en Togather.

Vergelijkbare berichten