De meest gelezen blogs van DBR in 2012

Deze blogs werden het afgelopen jaar het meest gelezen op De Buitenlandredactie:

1. Harald Doornbos die iedere beginnende correspondent aanraadde om in een andere taal dan het Nederlands te gaan werken. Volgens hem ligt de toekomst van de Nederlandse buitenlandcorrespondent bij buitenlandse media:
Harald Doornbos: neem Twitter serieuzer dan je beste opdrachtgever

2. Hij zit er al ruim vier jaar, maar Olaf Koens blijft in Rusland totdat hij het land dubbel en dwars zat is. “Als ik terugdenk moet dat zijn: ‘zak maar in de stront met je Rusland. ik heb het helemaal gehad’. Daarom blijf ik hier.”
Olaf Koens: ‘Na mijn correspondentschap wil ik kunnen denken: ‘zak maar in de stront met je Rusland”

3. Seksuele intimidatie van vrouwen is een probleem in de Arabische wereld. Dit jaar vonden in Egypte verschillende acties tegen plaats. Arabiste Lucia Admiraal liep van de zomer mee met een zo’n protestactie in de metro van Caïro.
Actie tegen seksuele intimidatie in metrostation Cairo tijdens Suikerfeest

4. Wie in Libanon gaat werken als correspondent moet er aan wennen dat regelmatig de elektriciteit uitvalt. Of dat je, zoals Fernande van Tets meemaakte, als spion wordt aangezien.
Fernande van Tets in Beiroet – ‘iedereen neemt meteen aan dat je een spion bent’

5. Ester Meerman legde voor ons uit wat Ramadan (in Egypte) nu eigenlijk inhoudt voor een buitenlandse correspondent als je niet meedoet met het vasten, maar wel wil eten en drinken.
Ramadan, wat is dat dan?

Volg DBR ook op Twitter en Facebook.

Vergelijkbare berichten