Lira Correspondentenprijs 2015

De Russische invasie op de Krim, MH17, de opmars van IS en ontwikkelingen in Europa: Correspondenten hebben het druk gehad dit jaar.  Ze werken hard om ons te informeren over de gebeurtenissen in de wereld, soms met gevaar voor eigen leven. Steeds vaker werken ze ook freelance, waardoor financiële zekerheid lastiger te vinden is dan in de tijd waarin contracten de regel waren.

[pullquote align=”right”] De Lira Correspondentenprijs is in het leven geroepen om journalisten over de grens aan te moedigen en om het belang van hun werk te benadrukken. [/pullquote]

De Lira Correspondentenprijs is in het leven geroepen om journalisten over de grens aan te moedigen en om het belang van hun werk te benadrukken. Hieraan is een geldbedrag verbonden van 5000 euro. Dit jaar kiezen juryleden Margriet Brandsma (voorzitter), Katrien Gottlieb en Peter Brusse de in hun ogen beste freelance correspondent van 2014. Eerdere winnaars waren Bram Vermeulen en Koert Lindijer. Iedereen kan voor de prijs in aanmerking komen en daarom dus de oproep: moet iemand volgens jou de kans krijgen, nomineer deze persoon dan!

Aanmoedigingsprijs
Voor het eerst wordt er ook een aanmoedigingsprijs van 2500 euro uitgereikt aan een freelance buitenlandcorrespondent die in 1984 of later is geboren. Bij de beoordeling kijkt de jury naar de complete berichtgeving van de genomineerde, maar wordt de nadruk gelegd op tekst. Kandidaten kunnen zich aanmelden (of aangemeld worden) met werk dat in 2014 is gemaakt, ondersteund met maximaal tien voorbeelden (artikelen, radio- en tv-reportages, overige nieuwsitems). Inzendingen kunnen tot 15 februari 2015 gestuurd worden naar fonds@fondsbjp.nl. Kijk voor meer info op de site!

Vergelijkbare berichten